ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ** ΒΥΤΙΝΑ - ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ* 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ** ΒΥΤΙΝΑ - ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ* 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

 

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΒΥΤΙΝΑ

 

Αναχώρηση 7:00, στάση για καφέ στη ΣΥΡΑΓΓΑ ΑΡΤΕΜΗΣΙΟΥ . Κατόπιν για ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ όπου και θα επισκεφτούμε το ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ,( ατομικά έξοδα), παραμονή στην ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ για καφέ. Συνεχίζουμε για την ΒΥΤΙΝΑ. Παραμονή για φαγητό και ψώνια τοπικών προϊόντων στα μαγαζάκια της περιοχής. Το απόγευμα επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 18 ΕΥΡΩ

Το Μουσείο Υδροκίνησης της Δημητσάνας είναι υπαίθριο, πρότυπο και μοναδικό στα Βαλκάνια! Σε έκταση ενός στρέμματος, μέσα σε πυκνή βλάστηση και άφθονα τρεχούμενα νερά, έχει αποκατασταθεί ένα σύνολο εγκαταστάσεων και υδροκίνητων μηχανισμών, με σκοπό τη μουσειακή αξιοποίησή τους. Κάθε ένα από τα αναστηλωμένα κτήρια των παλιών παραδοσιακών εργαστηρίων έχει μια μόνιμη έκθεση με θεματικό περιεχόμενο, σχετικό με το εργαστήριο, στο οποίο στεγάζεται.

Βόλτα στην Δημητσάνα.**Η Δημητσάνα, τυπικότατο δείγμα Αρκαδικής αρχιτεκτονικής, με ζωντανά τα σημάδια μιας δυναμικής ιστορικής και οικονομικής πορείας, με εκπληκτική θέα προς τον κάμπο της Μεγαλόπολης και τον Ταϋγετο, είναι η μεγάλη έκπληξη της Αρκαδίας. Παραδοσιακός και διατηρητέος οικισμός σήμερα, γοητεύει με τα πανύψηλα παλιά πετρόχτιστα σπίτια, την αρχοντιά της, τις εκκλησίες της, τα λιθόστρωτα δρομάκια και την αμφιθεατρική της δόμηση πάνω από τον ποταμό Λούσιο σε υψόμετρο 1000μ !!!

Φαγητό στην Βυτίνα.

Η Βυτίνα είναι παραδοσιακός οικισμός με πολλά υπέροχα πετρόκτιστα σπίτια και μονοπάτια για περίπατο. Είναι καταπράσινη, γεμάτη έλατα και μια φρέσκια μυρωδιά από φύση που δύσκολα ξεχνάς! Οπότε με ένα τέτοιο περιβάλλον δεν είναι δυνατόν να μην ανοίγει η όρεξη για να απολαύσουμε τα καλύτερα τις Αρκαδικής κουζίνας στις ταβέρνες του χωριού !!!
 

 

Πίσω